ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ, Συνέντευξη Τύπου της συμμαχίας

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ

Οικολόγοι Πράσινοι, ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας

Συμμαχία για σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις, με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την ΤΡΙΤΗ 20.12.2022

Μια σημαντική πολιτική συμμαχία ανακοινώνεται επίσημα με συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη 20.12.2022 (Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης του ΟΗΕ), στις 12.30 στο «Ολυμπιάς» (6ος όρ.), Αθηνάς 57. Πρόκειται για τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ, που στοχεύει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς με την είσοδό της στη Βουλή.

Στη συμμαχία συμμετέχουν τα κόμματα: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και το οικοφεμινιστικό κίνημα.

Μετά από διάλογο σε βάθος, τα κόμματα της συμμαχίας έχουν καταλήξει σε κοινές προγραμματικές θέσεις, σε Διακήρυξη και σε ένα οργανωτικό πλαίσιο, που απηχεί τη σύνθεση και τη πολυμορφία της ομάδας Greens-EFA στο ευρωκοινοβούλιο, η οποία διαθέτει 73 ευρωβουλευτές.

Ήδη τα συμμετέχοντα σχήματα έχουν επικυρώσει με αποφάσεις των πολιτικών οργάνων τους τις εισηγήσεις των επιτροπών επαφής. Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων της συμμαχίας που αντιστοιχούν στις ευρωπαϊκές οικογένειες (Ευρωπαίοι Πράσινοι, Πειρατές, Βολτ, Κόμμα για τα Ζώα).

Στη Διακήρυξή τους τονίζουν: «Τα κόμματα και κινήσεις που υπογράφουμε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με φιλοδοξία και δέσμευση να είμαστε χρήσιμες και χρήσιμοι στην κοινωνία με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις, σχέδιο και όραμα. Είμαστε ενεργοί πολίτες με σημαντική κοινωνική, επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία, αυτόνομοι από σκοπιμότητες και συμφέροντα, υπέρμαχοι των ελευθεριών και των δικαιωμάτων. Φιλοδοξούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, τις συνειδήσεις και την πολιτική. Είμαστε αντίθετοι με τις κυρίαρχες πολιτικές και έχουμε εναλλακτικές προτάσεις για ένα κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό μοντέλο που επικεντρώνει στην υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος και των κοινών αγαθών, στην άμεση ανακούφιση του συνόλου της κοινωνίας από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων με αύξηση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και σε ολοκληρωμένες μακροπρόθεσμες διεξόδους για τη φύση και τα ζώα, την κοινωνία, τον πλανήτη, στη βάση της αειφορίας».

«Η συμπόρευση αυτή αφορά και τη δική μας χώρα, όπου οι αντίστοιχες πολιτικές προτάσεις είναι ανάγκη να βγουν επειγόντως στο προσκήνιο: αυτόνομα, διακριτά, δυνατά. Κανένα από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα, άλλωστε, δεν μπόρεσε να ενσωματώσει τις πράσινες προτάσεις και τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις τους. Το μεγάλο πολιτικό κενό στη σημερινή Ελλάδα είναι η απουσία των πράσινων προτάσεων, των μόνων που μπορούν να ενισχύσουν την κοινωνική ισότητα, που προσφέρουν βιωσιμότητα στην ειρήνη και την ελευθερία, που προασπίζουν την κοινή ευημερία ανθρώπων, ζώων και φύσης».

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πράσινοι: Όχι στον εφιάλτη των εξορύξεων! – Συνέντευξη Τύπου

Ανασυγκρότηση, ενότητα και αυτονομία στις εκλογές Την αντίθεσή τους στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, εξέφρασαν οι Πράσινοι σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όπως