Σάββατο 6 Νοεμβρίου: Οι Πράσινοι συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το κλίμα

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την αυριανή Παγκόσμια Μέρα Δράσης για το κλίμα, καλεί το νέο κόμμα των Πράσινων. Η Μέρα Δράσης οργανώνεται σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ως μήνυμα προς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκώβη από 31 Οκτωβρίου μέχρι 12 Νοεμβρίου.

Οι ελληνικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί:

  • Στην Αθήνα, στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 στην Καμάρα.
  • Στο Ηράκλειο, 12.00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι Πράσινοι ενώνουμε τη φωνή μας με τα κινήματα νεολαίας και με το παγκόσμιο πράσινο κίνημα, ζητώντας να γίνουν τα πάντα για να μην ξεπεράσει η άνοδος της θερμοκρασίας τον +1.5°C:

  • Δεσμεύσεις για φιλόδοξες μειώσεις εκπομπών ανά χώρα και τομέα.
  • Άμεσος τερματισμός όλων των επιδοτήσεων στα ορυκτά καύσιμα, μαζί με κάθε σχέδιο επέκτασης των υποδομών τους, ή νέων ερευνών και εξορύξεων.
  • Καθορισμός του 2040 ως τελικής ημερομηνίας για τον μηδενισμό των παγκόσμιων καθαρών εκπομπών, αντί για το 2050-60.
  • Εγγυήσεις Κλιματικής Δικαιοσύνης, για προστασία όλων όσων επηρεάζονται οικονομικά και κοινωνικά από τη μετάβαση και για πλήρη κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους και όλες.

Παράλληλα οι Πράσινοι οργανώνουν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 7.30 μμ, διαδικτυακή εκδήλωση στον απόηχο της Μέρας Δράσης, με θέμα «Τι γίνεται στη Γλασκόβη; ποιες μάχες ανοίγονται μπροστά μας;

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Βιώσιμο αναπροσανατολισμό για το Φόρουμ Αερίου της Αν. Μεσογείου, ζητούν οι Πράσινοι

Ανοικτή επιστολή στον Ν. Αναστασιάδη από τους δύο Πράσινους πρώην ευρωβουλευτές, ενόψει της κυπριακής προεδρίας στο Φόρουμ Αλλαγή προσανατολισμού του Φόρουμ Αερίου Ανατολικής Μεσογείου (EMGF)

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Πράσινο & Μωβ για την απόφαση απόρριψης συμμετοχής του στις εκλογές από τον Άρειο Πάγο

Ο συνασπισμός κομμάτων Πράσινο & Μωβ, σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς, προβαίνουμε σε όλες της απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναθεωρηθεί η χθεσινοβραδινή απόφαση του Άρειου