Ο επιμένων στα ορυκτά …η Κλιματική Κρίση μπορεί να περιμένει για κυβέρνηση κι αντιπολίτευση

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στη χώρα μας αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου μπορεί να αποδόθηκαν από την κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού στην Κλιματική Κρίση, αυτό όμως δεν εμποδίζει κυβέρνηση κι αντιπολίτευση να συνεχίζουν τα ίδια σα να μην τρέχει τίποτα, συμμετέχοντας από κοινού σε Ημερίδες για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στα Χανιά.

Αποδεικνύουν έτσι έμπρακτα πόσο δίκιο έχει η Greta Thunberg κι οι άλλοι ακτιβιστές για το Κλίμα που διαπιστώνουν «λόγια αντί για έργα για το κλίμα» από τους πολιτικούς ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, με αφορμή την Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα που γίνεται στη Γλασκόβη της Σκωτίας. Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση στην Ελλάδα προωθούν από κοινού τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα μας, αγνοώντας επιδεικτικά:

Δε θα έπρεπε να συζητάμε καθόλου για εξορύξεις υδρογονανθράκων αλλά για μέτρα και τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, αλλαγή καταναλωτικού και παραγωγικού μοντέλου, τρόπους εφαρμογής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προς όφελος των πολιτών και των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων χωρίς καταστροφή της φύσης, δίνοντας το παράδειγμα με εφαρμογές εξοικονόμησης και ΑΠΕ σε όλα τα δημόσια κτήρια (σχολεία, νοσοκομεία κ.λπ.). Αντί αυτού, κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιμένουν στα ορυκτά καύσιμα, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την Κλιματική Κρίση.

Πράσινοι Χανίων

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι Πράσινοι Θεσσαλονίκης για το συγκοινωνιακό με το Δήμο Καλαμαριάς

Αυτοδιοικητική ομάδα του κόμματος των Πρασίνων, αποτελούμενη από τον Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιορδάνη Στυλίδη, τον ομότιμο Καθηγητή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Αλέκο Γεωργόπουλο,