Πράσινοι, Πειρατές, Κόμμα για τα Ζώα: Οι πολίτες μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και για τις φυσικές καταστροφές!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Τρία κόμματα, το Κόμμα για τα Ζώα, οι Πράσινοι και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καλούν σε ενεργοποίηση της κοινωνίας απέναντι στην κλιματική κρίση

Σε σχέση με τις πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια και τα παράλια της Π.Ε. Λάρισας, τρία κόμματα, οι Πράσινοι, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας και το Κόμμα για τα Ζώα σχολίασαν τα εξής:

«Λογικό είναι, σε κάθε φυσική καταστροφή τα ΜΜΕ να προβάλλουν εντυπωσιακές, δυστοπικές εικόνες, και τις οιμωγές των πληγέντων. Λογικό είναι οι πολιτικοί να τριγυρίζουν στα καμένα και στα πνιγμένα, με casual ντύσιμο και σοβαρό ύφος, να εξαγγέλλουν βοηθήματα και να μας διαβεβαιώνουν πόσο είναι σοκαρισμένοι και αποφασισμένοι να μη λείψει σε κανέναν τίποτα.

Λογικό είναι, τέλος, εμείς, οι πολίτες, να μαζεύουμε τρόφιμα, κουβέρτες, χρήματα και να τα στέλνουμε σε όσους κακόπαθαν, σε ένδειξη αλληλεγγύης και αγάπης.

Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις φυσικές καταστροφές σαν να ήταν απομονωμένα, μοναδικά, “πρωτοφανή” ατυχήματα. Πώς το είπε ο Αναπληρωτής ΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας; “Να μη συνδέουμε τα καμένα, με τις ζημιές κοντά στη θάλασσα” (!).

Η πραγματικότητα είναι ότι όλες αυτές οι καταστροφές συνδέονται απολύτως! Είναι η Κλιματική Κρίση, ένα προμελετημένο πολιτικό διεθνές και ελληνικό έγκλημα, με αυτουργούς τα κόμματα και τους πολιτικούς που επί δεκαετίες απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης μας! Τα ήξεραν όλα για την Κλιματική Κρίση, εδώ και τουλάχιστο τριάντα χρόνια, και επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα!

Το χειρότερο είναι πως αυτά τα κόμματα συνεχίζουν, στην ίδια οδό της συλλογικής μας αυτοκαταστροφής: τούτες τις ημέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ εισάγει προς ψήφιση νόμο που καταργεί τη δυνατότητα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος να επιβάλλουν πρόστιμα και άλλες κυρώσεις σε όσους καταπατούν τους περιβαλλοντικούς μας νόμους! Πρακτικά, εξουδετερώνεται ο ανεξάρτητος περιβαλλοντικός έλεγχος στην χώρα, ακριβώς την ώρα που τον χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ!

Αυτό κάνουν οι κυβερνήσεις που εκλέγουμε: με τα λόγια φλυαρούν ακατάπαυστα υπέρ του περιβάλλοντος, με τις πράξεις φροντίζουν να σαρώνουν τα ζώα, τους φυσικούς πόρους, τα οικοσυστήματα και τη φύση για να περάσει η διαβόητη “ανάπτυξή” τους!

Κι αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, όσο εμείς, οι πολίτες, δεν τολμάμε να συνδέσουμε τις τηλεοπτικές εικόνες των μεμονωμένων “πρωτοφανών” φυσικών καταστροφών, και να δούμε τη μεγάλη εικόνα: τα κατεστημένα κόμματα και οι εμπεδωμένες πολιτικές, που εμείς οι ίδιοι επιβραβεύουμε, επελαύνουν, ως Κλιματική Κρίση, ενάντια στη ζωή μας και εκείνη των οικογενειών μας, των κοινοτήτων μας και της χώρας μας. Εμείς τελικά εγκρίνουμε (για να μην πούμε εντελλόμαστε) αυτή την καταστροφή.

Μόνο εάν αλλάξουμε αμέσως πολιτική συμπεριφορά, θα αποφύγουμε την περιβαλλοντική κατάρρευση. Τα χρονικά περιθώρια όμως στενεύουν, κι ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα».

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Όχι στην πυρηνική. Ήπια ενέργεια, οικολογική!

34 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ Η έκρηξη ενός από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ουκρανία,σαν σήμερα το 1986, οριοθέτησε τον πλανήτη στην πριν

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Pax Nostrum: Εξορύξεις και ανταγωνισμοί ή πράσινη ευημερία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο;» Σάββατο 12 Δεκ. 2020

Διεθνής διαδικτυακή εκδήλωση των Πράσινων: «Pax Nostrum: Εξορύξεις και ανταγωνισμοί ή πράσινη ευημερία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο;» Μεγάλη δημόσια και διεθνή διαδικτυακή εκδήλωση με