Από την Πτολεμαΐδα ξεκινά η περιοδεία των Πράσινων στη Δυτική Μακεδονία

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Από το δημαρχείο της Πτολεμαΐδας ξεκινά αύριο η περιοδεία του νέου κόμματος των Πράσινων στη Δυτική Μακεδονία: Στις 10 το πρωί της Δευτέρας 5 Ιουλίου θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Εορδαίας κ. Π. Πλακεντά.

Η Πτολεμαΐδα έχει και συμβολική σημασία για τους Πράσινους ως αφετηρία της περιοδείας τους, καθώς τις δεκαετίες του λιγνίτη ήταν η περιοχή με το βαρύτερο τίμημα, ενώ φαίνεται να πληρώνει και τώρα το υψηλότερο κόστος για τη μετάβαση. Στην Πτολεμαΐδα θα επιστρέψουν οι Πράσινοι και την Τρίτη 6 Ιουλίου, για τις υπόλοιπες προγραμματισμένες συναντήσεις τους με τοπικούς φορείς και κινήσεις πολιτών.

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκινά ο κύκλος των επαφών στην Κοζάνη, με πρώτη τη συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης κ. Λ. Μαλούτα. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον δήμαρχο Βελβενδού κ. Στεργίου και το Επιμελητήριο Κοζάνης. Οι επαφές της ημέρας ολοκληρώνονται στις 8.30 το βράδυ, με μέλη και φίλους της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης.

Η περιοδεία των Πράσινων έρχεται σε συνέχεια της Πρότασης Διαλόγου για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση με δικαιοσύνη και βιώσιμη ευημερία για όλους και όλες που είχαν παρουσιάσει στα τέλη Μαΐου, με αναλυτικές προτάσεις για μια σειρά τομείς. Κεντρική ιδέα είναι ότι ο συνδυασμός του φυσικού πλούτου της περιοχής με τα πλεονεκτήματά της για παραγωγή και αποθήκευση 100% καθαρής ενέργειας χωρίς αέριο, μπορούν να αξιοποιηθούν για δυναμική ταυτότητα Πράσινης Μετάβασης με κορμό μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις: μια τέτοια επιλογή μπορεί να δώσει πρόσθετη αξία στα τοπικά προϊόντα, να βάλει τις βάσεις για ήπιο τουρισμό όλο τον χρόνο, να δημιουργήσει πόλο έλξης για έρευνα και εφαρμογές πράσινης καινοτομίας.

Με την περιοδεία τους στους λιγνιτικούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, οι Πράσινοι έρχονται να ακούσουν από κοντά τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, να συζητήσουν τις προτάσεις τους για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση και να στείλουν το μήνυμα ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο.

Στο κλιμάκιο των Πράσινων συμμετέχουν: ο Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος του κόμματος, μέλος της Γραμματείας και στέλεχος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας που συμμετέχει στους Πράσινους, ο Αλέκος Γεωργόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και μέλος του Συμβουλίου, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος του Συμβουλίου και της θεματικής ομάδας οικονομίας των Πράσινων.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ το Κλίμα, ΚΑΙ τη Φύση: επιτυχημένη και ουσιαστική, η εκδήλωση των Πράσινων για τις ΑΠΕ

Γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος ήταν το βασικό στοιχείο της διαδικτυακής εκδήλωσης που οργάνωσε στις 24 Ιουνίου το νέο κόμμα των Πράσινων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης