Περιοδεία Διαλόγου στη Δυτική Μακεδονία: Συζητάμε για την Πράσινη Μετάβαση, ακούμε την τοπική κοινωνία

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Περιοδεία Διαλόγου στους λιγνιτικούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει το νέο κόμμα των Πράσινων την επόμενη εβδομάδα. Με βασικό μήνυμα ότι «υπάρχει κι άλλος δρόμος» πέρα από το κυβερνητικό σχέδιο, η αντιπροσωπεία των Πράσινων θα συζητήσει με την αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς και κινήσεις πολιτών της περιοχής, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους για Πράσινη Μετάβαση και ακούγοντας από κοντά τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας.

Η περιοδεία των Πράσινων έρχεται σε συνέχεια της Πρότασης Διαλόγου για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση με δικαιοσύνη και βιώσιμη ευημερία για όλους και όλες που είχαν παρουσιάσει στα τέλη Μαΐου, με αναλυτικές προτάσεις για μια σειρά τομείς. Στη διαδικτυακή παρουσίαση οι Πράσινοι είχαν τότε δεσμευθεί και για επιτόπια περιοδεία, μόλις οι συνθήκες το επέτρεπαν, για απευθείας επαφή και διάλογο με πολίτες και φορείς.

Συμβολικά η περιοδεία ξεκινά από το Δημαρχείο Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 10 το πρωί: η Πτολεμαΐδα ήταν η περιοχή με το βαρύτερο τίμημα τις δεκαετίες του λιγνίτη, ενώ φαίνεται να πληρώνει και τώρα το υψηλότερο κόστος για τη μετάβαση. Η περιοδεία θα καλύψει την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο κλιμάκιο των Πράσινων θα συμμετέχουν: ο Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος του κόμματος και μέλος της Γραμματείας, ο Αλέκος Γεωργόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και μέλος του Συμβουλίου, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος του Συμβουλίου και της θεματικής ομάδας οικονομίας των Πράσινων. Στις επαφές στο Αμύνταιο και τη Φλώρινα, θα συμμετέχει και ο Μιχάλης Πετράκος, αναπλ. μέλος του Συμβουλίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό της περιοδείας για αυτοδιοίκηση, τοπικούς φορείς, ΜΜΕ, ενεργούς πολίτες:

Συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση, με Δικαιοσύνη και Βιώσιμη Ευημερία για όλους και όλες: η Πρόταση Διαλόγου των Πράσινων

Πράσινη Μετάβαση: σημαντικές παρεμβάσεις εκτός Πράσινων

Επικίνδυνα παιχνίδια με το αέριο: Δελτίο Τύπου των Πράσινων

Αλλαγή πολιτικής για την ενέργεια και τις ΑΠΕ: συνοπτικά οι προτάσεις των Πράσινων, σε Δελτίο Τύπου για την Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μαζική παραγωγή υδρογόνου από αέριο, ανεβάζει κατακόρυφα τις μελλοντικές απαιτήσεις για ΑΠΕ: ενημερωτικό, με τεκμηρίωση από επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο: να μη βρεθεί στο κενό η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Επικίνδυνα κενά και αρνητικές ρυθμίσεις για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, επισημαίνει το νέο κόμμα των Πράσινων στο κυβερνητικό Σχέδιο Νόμου «για την Αναβάθμιση του Σχολείου». Αρκετές