Πράσινοι: Συνέδριο για την μετά-Covid19 εποχή, για πράσινη ενότητα και αυτονομία

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του νέου κόμματος των Πράσινων για το διαδικτυακό τους συνέδριο, Σάββατο και Κυριακή, 24 & 25 Απριλίου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν προγραμματικά θέματα αιχμής, αλλά και η τελική επεξεργασία της πρότασης των Πράσινων για Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου, με στόχο να ανοίξει τον δρόμο για κοινή αυτόνομη κάθοδο των πράσινων δυνάμεων της χώρας στις βουλευτικές εκλογές, και αυτόνομη παρουσία τους στην επομενη Βουλή.

Το συνέδριο θα ανοίξει το Σάββατο το πρωί στις 10.30 με χαιρετισμούς από ευρωβουλευτές της ομάδας των Πράσινων/EFA, πράσινα και πειρατικά κόμματα άλλων χωρών, αλλά και ελληνικών κομμάτων του ευρύτερου πράσινου χώρου: από την Ελλάδα έχουν προσκληθεί για χαιρετισμό οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Κόμμα για τα Ζώα και η Πράσινη Αριστερά.

Θα ακολουθήσει το Σάββατο η συζήτηση για τα προγραμματικά ζητήματα:

  • Οι προγραμματικές θέσεις για τη μετά-CoViD εποχή.
  • Η Δυτική Μακεδονία μετά τον λιγνίτη, με αναλυτική πρόταση διαλόγου με την τοπική κοινωνία για Πράσινη Μετάβαση, με Δικαιοσύνη και Βιώσιμη Ευημερία για όλους.

Για την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η συζήτηση:

  • Για τις εκτιμήσεις των Πράσινων για την πολιτική συγκυρία.
  • Για την πρόταση δημιουργίας Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου, με ορίζοντα την κοινή κοινή αυτόνομη κάθοδο των πράσινων δυνάμεων της χώρας στις βουλευτικές εκλογές, όποτε προκηρυχθούν.

Στην πορεία προς το συνέδριο έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι περιφερειακές συνδιασκέψεις των Πράσινων, με την εκλογή νέων μελών του Συμβουλίου από τις περιφερειακές οργανώσεις και τις θεματικές ομάδες.

Για την Πέμπτη το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη και η τηλεδιάσκεψη που είχαν ζητήσει οι Πράσινοι με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, προκειμένου να ενημερώσουν για τις προτάσεις τους και ιδιαίτερα για το Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου και την προοπτική κοινού αυτόνομου πράσινου ψηφοδελτίου.

Το νέο κόμμα των Πράσινων ιδρύθηκε πέρσι σε διαδικτυακό συνέδριο την πρώτη μέρα της άνοιξης, στις 20-21 Μαρτίου 2020. Ένα χρόνο περίπου από τότε, έχει ήδη κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και φιλοδοξεί να κάνει ακόμη περισσότερα, με στόχο να φθάσει και στη χώρα μας το διεθνές Πράσινο Κύμα. Περισσότερα για τις δυνάμεις που συσπειρώνουν οι Πράσινοι και τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις τους, στο https://prasinoi.eu/2021/03/22/pros-synedrio-oi-prasinoi-tis-autonomias/

Οι Πράσινοι της αυτονομίας είναι εδώ και θα εκπροσωπηθούν δυναμικά στην επόμενη Βουλή!

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι Πράσινοι για τα Ελληνοτουρκικά και την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο

Ειρήνη και βιωσιμότητα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, χωρίς νέες έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων Πρόταση ειρήνης και βιωσιμότητας για οριστική επίλυση της αδιέξοδης ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προϋπολογισμός 2021: ΟΧΙ των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην εκτόξευση των στρατιωτικών δαπανών

Ασφάλεια δεν είναι να υποθηκεύεις το μέλλον σου! Κατηγορηματικά αντίθετοι δηλώνουν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στην κατακόρυφη αύξηση των εξοπλιστικών και στρατιωτικών δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό του