ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ: Το Βατερλώ της πυρηνικής βιομηχανίας, εκδήλωση, Τετάρτη 14 Απριλίου, ώρα 19:00

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Τι μάθαμε από το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στον πλανήτη; Τι άλλαξε; Πόσο πιθανό είναι να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο;

Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την καταστροφή του Τσερνομπίλ οι Πράσινοι διοργανώνουν, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 14 Απριλίου, διαδικτυακή εκδήλωση με εισηγητές τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν όσο λίγοι το θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

Με τη βοήθειά του Νίκου Κατσαρού, του Σπυρίδωνα Ραψομανίκη και του Νίκου Χρυσόγελου θα θυμηθούμε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η ανθρωπότητα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τις ξαναπεράσει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Νίκος Κατσαρός, Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Πυρηνικών Επιστημόνων: Σφάλματα και παραλείψεις στη διαχείριση του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ και οι ευθύνες της επιστημονικής κοινότητας.

Σπυρίδων Ραψομανίκης, καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ΔΠΘ: Ατμοσφαιρική διασπορά ραδιενεργών ρύπων από δύο ατυχήματα εκρήξεων πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ευρώπη.

Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής, μέλος του Συμβουλίου των Πράσινων: η ραδιενέργεια από το Τσερνομπίλ μας απειλεί ακόμη.

Συντονίζει ο ομ. καθηγητής ΑΠΘ Αλέξανδρος Γεωργόπουλος.

Μετά τις τοποθετήσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ:
https://www.facebook.com/events/277864790471158

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Να μην κλείσει το τζαμί στον Πειραιά

Να διευκολυνθούν οι χώροι λατρείας των μουσουλμάνων στην Ελλάδα Η κυβέρνηση έκλεισε το Αλ Αντάλους, το πρώτο τζαμί του Πειραιά, για τυπικούς λόγους και με

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πράσινοι: Να αποσυρθεί από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο η διάταξη για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Οι «Πράσινοι -Πρωτοβουλία για ένα νέο ενωτικό Πράσινο Κόμμα» εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που επιτρέπουν την παραχώρηση των υπηρεσιών