ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ: Το Βατερλώ της πυρηνικής βιομηχανίας, εκδήλωση, Τετάρτη 14 Απριλίου, ώρα 19:00

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Τι μάθαμε από το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στον πλανήτη; Τι άλλαξε; Πόσο πιθανό είναι να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο;

Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την καταστροφή του Τσερνομπίλ οι Πράσινοι διοργανώνουν, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 14 Απριλίου, διαδικτυακή εκδήλωση με εισηγητές τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν όσο λίγοι το θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

Με τη βοήθειά του Νίκου Κατσαρού, του Σπυρίδωνα Ραψομανίκη και του Νίκου Χρυσόγελου θα θυμηθούμε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η ανθρωπότητα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τις ξαναπεράσει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Νίκος Κατσαρός, Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Πυρηνικών Επιστημόνων: Σφάλματα και παραλείψεις στη διαχείριση του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ και οι ευθύνες της επιστημονικής κοινότητας.

Σπυρίδων Ραψομανίκης, καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ΔΠΘ: Ατμοσφαιρική διασπορά ραδιενεργών ρύπων από δύο ατυχήματα εκρήξεων πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ευρώπη.

Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής, μέλος του Συμβουλίου των Πράσινων: η ραδιενέργεια από το Τσερνομπίλ μας απειλεί ακόμη.

Συντονίζει ο ομ. καθηγητής ΑΠΘ Αλέξανδρος Γεωργόπουλος.

Μετά τις τοποθετήσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ:
https://www.facebook.com/events/277864790471158

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πολυτεχνείο 2021: νέα μέτωπα για τη δημοκρατία

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ξεπερνάει κατά πολύ την επετειακή διάσταση. Στο νέο κόμμα των Πράσινων δεν κλείνουμε τα μάτια στη φθορά της επετείου. Η κληρονομιά

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Διακυβερνητική ΟΗΕ για την κλιματική κρίση περιγράφει ένα ζοφερό μέλλον – Δραστικά μέτρα ΤΩΡΑ!

Καύσωνες και περίοδοι ξηρασίας, σε εναλλαγή με τυφώνες και κυκλώνες, αναστάτωση του υδρολογικού κύκλου, αύξηση της θερμοκρασίας και της οξύτητας των ωκεανών και άνοδος της