«Μια νέα δυστοπική κοινωνία γεννιέται;» Τηλε-εκδήλωση-συζήτηση, 26 Μαρτίου, 7μμ

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Μαζικές παρακολουθήσεις, συσκευές αναγνώρισης προσώπου, πιστοποιητικά εμβολίων, απαγόρευση μετακινήσεων, κατευθυνόμενη ενημέρωση, διώξεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος όπως ο Ασάνζ και ο Σνόουντεν είναι μερικές από τις νέες συνθήκες στις οποίες ήδη ζούμε σήμερα. Μια νέα δυστοπική κοινωνία γεννιέται; Πως μπορούμε να αντιδράσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε; Συζητάμε και προβληματιζόμαστε για τις νέες αυτές απειλές στις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, για την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου την Παρασκευή 26 Μαρτίου και ώρα 7μμ στη διαδικτυακή εκδήλωση των Πράσινων και των Πειρατών.

Ομιλητές:

  • Mikuláš Peksa, ευρωβουλευτής Πειρατών Τσεχίας και της ευρωομάδας Greens/EFA, πρόεδρος της Δ.Ε. του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών (PPEU)
  • Πηνελόπη Πετροπούλου, μέλος PPGR και Πράσινων
  • Στάθης Λειβαδίτης, μέλος της Δ.Ε. του κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Συντονίζει ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, ομ. Καθηγητής ΑΠΘ, μέλος του Συμβουλίου των Πράσινων.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Αθανάσιος Γούναρης, συν-εκπρόσωπος των Πράσινων, Πρόεδρος της Δ.Ε. του κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Παρέμβαση θα κάνει εκπρόσωπος της οργάνωσης Homo Digitalis, μέλος της European Digital Rights (EDRi), για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην σύγχρονη κοινωνία της ψηφιακής πληροφορίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Facebook με δυνατότητα γραπτού σχολιασμού και ερωτήσεων προς τους ομιλητές: https://www.facebook.com/events/1078892392521003

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο κύκλος της βίας δεν κλείνει με νεκρούς

Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ της προστασίας του πολίτη, αξιότιμη πρόεδρε της Δημοκρατίας, Σας ζητούμε να ικανοποιήσετε το αίτημα του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα ζητώντας να εφαρμόσετε