Ο κύκλος της βίας δεν κλείνει με νεκρούς

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ της προστασίας του πολίτη, αξιότιμη πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Σας ζητούμε να ικανοποιήσετε το αίτημα του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα ζητώντας να εφαρμόσετε το σωφρονιστικό νόμο και να δείξετε ότι σέβεστε το κράτος δικαίου ως όριο στην αυθαιρεσία της εξουσίας, ως θεμέλιο για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα όλων μας. Ο Κουφοντίνας δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του. Κανένα κράτος και καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να τον δικάζει ξανά και ξανά, παρά μόνο την υποχρέωση να του εξασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματά του ως φυλακισμένου.

Η σκέψη μας πάει στις συνθήκες κράτησης και την τήρηση της νομοθεσίας και των δικαιωμάτων όλων των κρατουμένων, οι οποίοι μπορεί να μη διαθέτουν ένα δίκτυο υποστήριξης παρόμοιο με του Κουφοντίνα. Ως Έλληνες πολίτες δεν επιθυμούμε να είναι η Ελλάδα μια χώρα στην οποία οι φυλακισμένοι απεργοί πείνας χάνουν τη ζωή τους. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, οι εκδικητικές συμπεριφορές δεν έχουν καμιά σχέση με τον κόσμο, του ανθρωπισμού, της μη βίας, της αξιοπρέπειας, της συνεννόησης και της αλληλεγγύης που οραματιζόμαστε.

Οι Πράσινοι σέβονται κάθε ανθρώπινη ζωή, και δεν υπάρχει δικαιολογία για αφαίρεσή της. Είμαστε πεισμένοι ότι η βία δεν κάνει καλύτερο τον κόσμο μας.

Ο κύκλος της βίας δεν κλείνει με νεκρούς.

 Δείτε Ακόμη

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πράσινοι Κρήτης: Στηρίζουμε το κίνημα διαμαρτυρίας των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού μας και όλης της Ελλάδας για τους Δασικούς Χάρτες

Προστασία του δάσους και των ανθρώπων της υπαίθρου. Οι δασικοί χάρτες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες. Η προστασία του δάσους είναι επιτακτική για