Πράσινοι: «Οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι σημαντικότερες από τη δημόσια υγεία;»

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Με αφορμή την άρση των μέτρων στη Δικαιοσύνη

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων και των αμέσως συναφών με αυτά δικαστηριακών διαδικασιών (διαδικασίες χορήγησης προσημειώσεων υποθήκης τραπεζικών δανείων και συντηρητικών κατασχέσεων), προσδίδοντας μάλιστα τον πανηγυρικό συμβολισμό ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων ξεκινά από τη Δικαιοσύνη, καταδεικνύει με τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι τα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων τα θεωρεί σημαντικότερα από τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Η βιασύνη της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τις τράπεζες αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς να ερωτηθούν τα επίσημα όργανα του δικηγορικού κλάδου, πολλώ δε μάλλον χωρίς να ενημερωθούν τόσο για τον λόγο επιλογής της επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων διαδικασιών όσο και για τη θέση των αρμοδίων υγειονομικών αρχών για τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας! Κατά συνέπεια, πολύ σωστά το δικηγορικό σώμα εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά του από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου, αν δεν λάβει τις απαιτούμενες εγγυήσεις εξασφάλισης των συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας για όλους τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους διαδίκους και τους πολίτες.

Η παρούσα συγκυρία δικαιώνει την ανάγκη για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της ψηφιακής και ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, κάτι που οι Πράσινοι έχουν επισημάνει ήδη και έχουν συμπεριλάβει και στις θέσεις τους.

Οι Πράσινοι καλούν την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα και εν μέσω της πανδημίας, να θέσει ως προτεραιότητα το αγαθό της υγείας. Τα συμφέροντα των μονίμως ευνοούμενων μπορούν να περιμένουν! Θεωρούν επιτακτική ανάγκη την προστασία των οικονομικά αδυνάτων και όλων των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την πανδημία και ζητούν την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας πέρα από τις 30.4.2020 καθώς και τη συνέχιση της αναστολής των πλειστηριασμών.

 

Διαβάστε επίσης

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ: ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ

Κείμενο Εργασίας και Διαλόγου, εισήγηση για το Συμβούλιο των Πράσινων Αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της εντατικής κτηνοτροφίας Η κτηνοτροφία είναι σήμερα από τους μεγαλύτερους οικονομικούς

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Είμαστε οι Πράσινοι της αυτονομίας!»

Θέσεις, πρόσωπα και δράσεις του νέου κόμματος Το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος των Πράσινων παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στελέχη του στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης,