Ηλεκτρονικό το συνέδριο των Πράσινων!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Θα υιοθετήσουν καταστατικό, θέσεις και όργανα στις 21-22 Μαρτίου

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο των Πράσινων στις 21-22 Μαρτίου 2020, μια πρωτοποριακή καινοτομία, που θα δώσει τη ευκαιρία να συμμετέχουν σε ακόμη περισσότερα μέλη από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Η «Πρωτοβουλία για ένα νέο, ενωτικό, Πράσινο κόμμα», μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό, θα οργανώσει και δια ζώσης Συνέδριο, με ευρύτερες συμμετοχές, που θα ολοκληρώσει τα ζητήματα.

Μετά τις τοπικές προσυνεδριακές συνδιασκέψεις που έγιναν τον Φεβρουάριο, θα υιοθετηθεί το καταστατικό και οι προγραμματικές θέσεις, θα αναδειχτούν Συμβούλιο και Γραμματεία και θα δημιουργηθούν Θεματικές Ομάδες που θα εμβαθύνουν τις προσεγγίσεις. Ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία του διαδικτυακού Φόρουμ διαλόγου ενώ κάθε μέλος θα μπορεί να συμμετέχει με chat και με live streaming, από υπολογιστή ή smartphone, με παράλληλη αναμετάδοση στο YouTube, με δυνατότητα σχολιασμού.

Την ενωτική πρωτοβουλία των Πράσινων στηρίζουν τα κόμματα «Πράσινοι -Αλληλεγγύη» και «Κόμμα Πειρατών Ελλάδας», το «Οικολογικό Δίκτυο», πρώην στελέχη άλλων κομμάτων, και όσοι/ες πιστεύουν έμπρακτα στις πράσινες αξίες και στην αυτονομία της πολιτικής οικολογίας, στηρίζουν τις πρωτοβουλίες πολιτών και τα κοινωνικά κινήματα που αντιστέκονται στην υποβάθμιση της ζωής και της φύσης, υπερασπίζονται τα δικαιώματα ανθρώπων και ζώων και κινούνται στο πνεύμα των Ευρωπαίων και των Παγκόσμιων Πράσινων.

Απαντάμε δυναμικά στις προκλήσεις, ιδρύουμε το νέο κόμμα των Πράσινων!

Το ανερχόμενο παγκόσμια κίνημα των Πράσινων θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ποιότητα ζωής, την οικοδόμηση αξιόπιστης δημοκρατίας και τη μετάβαση σε μια βιώσιμη ευημερία, η οποία δεν έχει σχέση με τη λεηλασία του περιβάλλοντος, των εξορύξεων και της τσιμεντοποίησης.

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανατολική Μεσόγειος: εξορύξεις και ανταγωνισμοί ή πράσινη ευημερία και ειρηνη;

Περίληψη της τοποθέτησης του Γιάννη Παρασκευόπουλου, μέλους του Συμβουλίου των Πράσινων στη διεθνή διαδικτυακή εκδήλωση «Pax Nostrum: Εξορύξεις και ανταγωνισμοί ή πράσινη ευημερία και ειρήνη